آشنايي با مادربرد ASUS F1A75-V Pro


 





 
حتماً می‌دانید که در حوزه توليد و عرضه ارايه پردازنده‌ها بر اساس آخرین تکنولوژی‌هاي موجود، از ابتدا دو شركت اينتل و AMD همواره در حال رقابت با یکدیگر بوده‌اند اما معمولا محصولات يكي از اين دو شركت در يك دوره زماني نسبت به ديگري پيشتاز بوده است. همانطور كه مي‌دانيد اينتل با ارايه سوكت‌هاي مبتني بر پردازنده‌هاي Sandy Bridge صدر نشيني خود را در اين عرصه نسبت به AMD به خوبي به اثبات رسانده است. از طرفي AMD كه در اين شرايط از اينتل فاصله گرفته بود سعي در ارايه پلتفرم‌هاي جديدي هم رديف با محصولات اینتل داشت تا بتواند نظر كاربران را به خود جلب کند. كه نتيجه تلاش‌هاي اين شركت عرضه سري سوكت‌هاي FM1 بود كه پردازنده‌هاي سري A و E شركت AMD را تحت پوشش قرار مي‌داد.
از سوي ديگر رقابت در ميان شركت‌هايي كه به استفاده و توليد محصولات بر اساس فناوري‌هاي ارايه شده توسط اينتل و AMD مي‌پردازند نيز موضوعي طبيعي است. شركت ايسوس به عنوان يكي از توليد كنندگان مادربرد همواره سعي در ارايه محصولاتي بر اساس آخرين فناوري‌هاي موجود داشته است و بنابراين توليد و عرضه مادربردهاي اين شركت تنها به پلتفرم اينتل محدود نبوده ‌و محصولات متنوعي نيز در حوزه پلتفرم‌هاي AMD ارايه مي‌كند. در واقع ايسوس تلاش دارد كه طيف وسيعي از كاربران را با نيازهاي متفاوت پوشش دهد و به نظر می‌رسد که تا کنون در راه رسیدن به اهداف خود موفق عمل کرده است. بنابراين در راستاي اين توضيحات مي‌خواهيم به يكي از مادربردهاي اين شركت که بر اساس پلتفرم AMD ساخته شده است، نگاهي بیندازیم.

محصولي كه قصد معرفي آن را داريم مادربردي با نام F1A75-V Pro است. اين مادربرد در يك بسته‌بندي مشكي رنگ ارايه مي‌شود و داراي يك تم رنگي سفيد، آبي و مشكي است كه اين تركيب رنگي را در مادربردهاي رده Pro در پلت‌فرم اينتل شركت ايسوس نيز مي‌توانيد مشاهده كنيد. بسته بندي مادربرد نيز بسيار ساده بوده و شامل ديسك درايور، كتاب‌چه راهنما، دو كابل SATA و پنل پشتي كيس است. در خصوص طراحی ظاهری این مادربرد می‌توان گفت كه نحوه قرارگيري اجزاي مادربرد و نيز چيدمان اسلات‌ها مرتب بوده و همچنين فضاي اطراف سوكت پردازنده به گونه‌اي است كه به راحتي مي‌توان يك فن پردازنده در ابعاد بزرگ را روي آن نصب كرد. برخلاف مادربردهايي كه در اين رده قرار مي‌گيرند سينك‌هاي حرارتي اين مادربرد ابعاد چندان بزرگي نداشته و با يك لوله حرارتي نقره‌اي رنگ به يكديگر متصل شده‌اند.
همان‌طور كه در ابتداي مقاله ذكر شد و از نام آن نيز پيداست، مادربردF1A75-V Pro از سوكت FM1 پشتيباني مي‌كند. سوكت FM1 كه در گروه سوكت‌هاي PGAم (Pin-Grid Array) قرار مي‌گيرد ابعادي كوچك‌تر از سوكت AM3+ دارد. بنابراين آن دسته از كاربراني كه قصد استفاده از پردازنده‌هاي سري A را دارند مجبور خواهند بود تا به طور كلي مادربردي تهيه كنند كه از اين پردازنده‌ها پشتيباني مي‌كنند. در واقع اين سوكت پلتفرمي براي پردازنده‌هاي Liano سريVision A8 و سریE2 Vision به‌شمار مي‌رود. مي‌توان گفت AMD اين سوكت را به‌عنوان نقطه مقابل سوكت‌هاي LGA 1156 وLGA 1155 اينتل عرضه كرده است. پردازنده‌هاي شركت AMD كه با نام APU م (Accelerated Processing Unit) شناخته مي‌شوند و از اين سوكت پشتيباني مي‌كنند در گروه پردازنده‌هاي چهار هسته‌اي x64-64 قرار مي‌گيرند كه به يك مگابايت كاشه از نوع L2 مجهز شده و به همراه يك هسته گرافيكي HD6000 ارايه مي‌شوند. خوب است بدانيد كه AMD پردازنده‌هاي جديد خود را همراه با يك ويژگي به نام Turbo Core ارايه كرده است كه مي‌توان نسخه مشابه آن را در پردازنده‌هاي اينتل با نام Turbo Boost ذكر كرد. يكي از تفاوت‌هاي بارز FM1 با سوكت پردازنده‌هاي Phenom در شكل ظاهري آن است كه در نگاه اول نيز توجه كاربر را به خود جلب خواهد كرد. در واقع سطح سوكت‌هاي پيشين كاملا مسطح و يك دست بوده و پين‌هاي پردازنده در تمام سطح آن قرار مي‌گرفتند در حالي‌كه در وسط سوكت FM1 يك فضاي خالي وجود دارد. از طرفي خوب است بدانيد كه تعداد پين‌هاي اين سوكت 905 عدد بوده و همان‌طور كه گفته شد ابعادي كوچك‌تر از پردازنده‌هاي Phenom دارد.
همچنین در خصوص چیپ‌ستی که این مادربرد به آن مجهز شده است باید بگوییم که يك چيپ‌ست A75 FCH بوده كه با نام Hudson-D3 نيز شناخته مي‌شود. اين چيپ‌ست تا چهار درگاه USB 3.0 را براي اين مادربرد فراهم خواهد كرد. نكته ديگري كه در خصوص قابليت‌هاي اين چيپ‌ست مي‌توان به آن اشاره كرد پشتيباني از ماژول‌هاي حافظه دو كاناله از نوع DDR3 تا حداكثر فركانس 1866 مگاهرتز است كه در كنار اينترفيس‌هاي SATA كه با سرعت 6 گيگابيت بر ثانيه به انتقال اطلاعات مي‌پردازند، تركيب مناسبي از امكانات اتصالي را ايجاد خواهند كرد. اين چيدمان در كنار قابليت پشتيباني درگاه‌هاي SATA از پيكربندي‌هايRAID 0, 1, 10 طراحی كامل و قابل قبولی را در اختيار كاربر قرار خواهد داد. علاوه بر شش عدد درگاه SATA تعبیه شده روی مادربرد، یک درگاه دیگر نیز که با رنگ آبی تیره و با يك تغيير زاويه نود درجه نسبت به آن‌ها روي صفحه این ابزار قرار گرفته است نظر كاربران را به خود جلب خواهد كرد. این کانکتور برخلاف شش کانکتور دیگر که توسط چیپ‌ست A75 کنترل می‌شوند، به وسیله چیپ‌ست ASMedia PCIe کنترل خواهد شد اما همگی کانکتورهای SATA III هستند. همچنين بايد در خصوص اسلات‌هاي توسعه اين مادربرد نيز بايد به اين موضوع اشاره كنيم كه مادربرد F1A75-V Pro به دو اسلات PCIe x16، دو اسلات PCIe x1 و سه اسلات PCI مجهز شده است
علاوه بر نوع و ويژگي‌هاي اسلات‌هاي ذكر شده درباره اين مادربرد، در خصوص ساير امكانات اتصالي و كانكتورهاي آن نيز مي‌توان به يك كانكتور PS/2، چهار درگاهUSB 3.0 ( به علاوه دو هدر ديگر كه روي برد قرار گرفته‌اند)، ده درگاه USB 2.0 (دو درگاه در پنل پشتي و 8 درگاه‌ ديگر توسط هدر‌هاي تعبيه شده روي برد تامين مي‌شوند) يك كانكتور eSATA قرمز رنگ كه از سرعت 6 گيگابيت بر ثانيه پشتيباني مي‌كند، يك كانكتور DVI-D، در كنار يك كانكتور VGA، يك درگاه DispalyPort و يك درگاه HDMI، يك خروجي S/PDIF و خروجي‌هاي صداي آنالوگ به همراه يكدرگاه RJ-45 اترنت گيگابيتي اشاره كرد. همان‌طور كه ملاحظه مي‌كنيد ايسوس مجموعه كاملي از امكانات اتصالي را براي كاربران خود فراهم كرده است تا به خوبي بتوانند تجهيزات جانبي و ساير ابزارها را به سيستم خود متصل كنند. بهتر است به اين نكته نيز اشاره كنيم كه اين مادربرد در گروه مادربردهاي ATX قرار مي‌گيرد و ابعاد آن 24,4× 30,5 سانتي‌متر است.

از طرفي شركت ايسوس مادربرد F1A75-V Pro را به يك سري ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين شركت مجهز كرده است كه در اين باره مي‌توان از فناوري‌هايDIGI+VRM ،EPU ،TPU و MemOK نام برد. از سوي ديگر مادربرد جديد ايسوس به يك بايوس UEFIم (Unified Extensible Firmware Interface) مجهز شده است. اين بايوس به گونه‌اي طراحي شده كه برخلاف فضاي آبي رنگ و ناملموس بايوس‌هاي متداول، اين امكان را فراهم مي‌كند كه كاربران به راحتي و در فضاي سيستم عامل خود بتوانند به اعمال تغييرات و تنظيمات روي بايوس مادربرد بپردازند. از ديگر امكاناتي كه اين مادربرد در اختيار كاربران قرار خواهد داد پشتيباني از فناوري DirectX11 است كه توسط پردازنده گرافيكي تعبيه شده روي APU مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از طرفي فناوري CrossFire X نيز موجب خواهد شد كه اين مادربرد آن دسته از كاربراني كه علاقه‌مند به استفاده از چند كارت گرافيكي روي مادربرد خود هستند را نيز راضي كند.
آن‌چه كه از نكات ذكر شده و بررسي‌هاي انجام شده می‌توان نتیجه گرفت این است که این مادربرد به راحتی می‌تواند از عهده وظایف خود برآید. امکانات متعدد و درگاه‌های مختلف تعبیه شده روی این مادربرد به شما این امکان را فراهم خواهد کرد که وسایل و تجهیزات جانبی خود را به راحتی به سیستم متصل کنید. از طرفي به كارگيري يك پردازنده از سري A8 و يا E2 سيستم شما را به يك قدرت پردازشي مناسب مجهز خواهد كرد. اين‌كه شما در ميان دو پلتفرم مشابه از دو شركت متفاوت كدام محصول را انتخاب مي‌كنيد به نيازها و علاقه‌مندي شما بستگي خواهد داشت. با اين وجود اگر قصد تهيه سيستمي را داريد كه بتواند براي مدت زيادي به تمام نيازهاي شما پاسخ دهد به شما پيشنهاد مي‌كنيم كه نگاه دقيق‌تري به مادربرد F1A75-V Pro شركت ايسوس بيندازيد.

مزايا
 

عملكرد خوب، تعدد درگاه‌ها

معايب
 

سينك‌هاي حرارتي با ابعاد كوچك
مشخصات فني
چيپ‌ست: AMD A75 FCH
سوكت : FM1
پشتيباني حافظه: 64 گيگابايت حافظه DDR3 با فركانس تا سقف 1866 مگاهرتز
اسلات‌هاي توسعه: دو اسلات PCIe x16، دو اسلات PCIe x1 و سه اسلات PCI
منبع:http://www.shabakeh-mag.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb